„Megértést adj nekem, és megtartom törvényed!”

Copyright:  Kovács Éva Mária          

                                                                 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

1.

Földi létünk során gyakran hallunk olyan bölcs mondásokat, melyek megérintik  személyiségünket.
Az idő múlásával és az életkor előrehaladtával minden ember szert tesz egyfajta bölcsességre.
Inkarnációnk ideje alatt számtalan dolgot megtapasztalunk, melyeknek lényege, ha minden jól megy már ebben az életben, bölcsességgé válik. 
Az emberi intelligencia valójában a lélek bölcsességét tükrözi, ami tulajdonképpen számos inkarnációnak az eredménye, vagyis a sok tapasztalás és tudás produktuma.
A valódi bölcsesség nemcsak az elvont filozofálást jelenti, hanem a gyakorlati tanácsok alkalmazásának a képességét is.
Ki tekinthető igazán bölcs embernek?
Vajon az a bölcs ember, aki elért ebben az életében egy tiszteletreméltó kort és azt hiszi, hogy minden tudás a birtokában van, így ész nélkül osztogathatja kéretlen tanácsait és véleményeit embertársainak?
Vagy esetleg az a bölcs ember, aki már fiatalon is azt hiszi magáról, hogy sokat tud az életről, mert néhány könyvet elolvasott, vagy esetleg egyetemre jár/járt? Véleményem szerint egyik alternatíva sem felel meg a bölcs ember kritériumának.

A bölcs a saját személyére gondol utoljára, s mégis az első helyen áll, úgy kezeli személyét, mintha idegen lenne, ám személyisége mégis megmarad. Mentes a feltűnni vágyástól, s ezért ragyog, önmagát nem tolja előtérbe és mégis kitűnik, nem kérkedik, mégis elismerik érdemeit, nem önelégült mégis, méltatják felsőbbségét.

A portálon minden egyes témakörnél felhívom az olvasó figyelmét a gondolkodás fontosságára. Teszem ezt azért, mert nem győzöm elégszer hangsúlyozni azt, hogy csak az olvasás nem fejleszti az elmét, csupán a gondolkodásban ad fejlődési lehetőséget. Nem a könyvek, vagy az olvasott szöveg méterszámától válik az egyén bölcs (intelligens) emberré!
Ne feledjük, hogy az ember a gondolkodás teremtménye, így az olvasott gondolatok értéke attól függ, hogy mennyit gondolkodunk az olvasottakon és hogyan használjuk fel őket.
Bízom benne, hogy az általam összegyűjtött bölcsességek (bölcsmondások) közül minden olvasó megtalálja a számára éppen legaktuálisabbat, ami mélyen elgondolkodtatja az elméjét, és megérinti a szívét. Elsősorban olyan individuumok bölcs szavait igyekeztem itt egy csokorba gyűjteni, akik egykor ugyanolyan földi halandó emberek voltak, mint most mi vagyunk. Példát mutattak saját életükkel az emberiségnek és most azon munkálkodnak, hogy a fizikai testben törekvő lelkeknek segítséget nyújtsanak a tökéletes emberré váláshoz.  

                                                                                               Tovább > > >
Szolgáltatások
Bölcs mondások