„A bölcsesség szeretet nélkül ravaszsággá válhat, amely az egoista célok elérésére irányított.”

Copyright:  Kovács Éva Mária          

                                                                1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

5.

Felemelkedett Mesterektől

El Morya Tanítótól

„Mindenkinek, akit illet – a tiszteletreméltó és kétkedő társaságnak.
Oktalan az a szív, amely kételkedik létezésünkben, vagy az erőnkben, melyeknek közösségünk időtlen idők óta birtokában van.
Igyekezzetek megnyitni szíveteket az áldott igazság befogadására, hogy elnyerjétek az Arhat fok gyümölcseit, ha nem is ebben, de majd egy új és jobb születésben.
Ki van mellettünk – feleljetek!”          

„Amíg úgy gondolod, hogy az élet csupa küzdelem, addig a mindennapok tragédiákat, drámai szituációkat, nehézségeket hoznak feléd. Ha belátod, hogy minden helyzet, ütközés, kommunikáció érted van azért, hogy a bennük rejlő tapasztalatot megszerzed, látóköröd bővüljön, tapasztaltabb, bölcsebb lehess, akkor a tragédiák és a nehézségek feladatokká zsugorodnak. Ne a körülményekkel, hanem a feladatokkal törődj. Mindent meg tudsz oldani, hiszen csak olyan feladat kerülhet eléd, amelynek megoldására már készen állsz, tapasztalataid láncolatán át tudásodat, bölcsességedet, képességedet már megszerezted hozzá.
Bátorság! Minden sikerül!”

„Lelked kölcsönözze fülét a fájdalom minden felkiáltásának, mint a lótuszvirág, mely kelyhét a reggeli nap pirkadására kinyitja. Ne engedj a nap perzselő tüzének felszárítani egyetlen fájdalomkönnyet sem, mielőtt te magad le nem törölted azt a szenvedő szeméről. Ez a nemesen élés! A testvériség felismerése.”

„Vakok azok, akik csak néznek, de nem látnak. Karmájuk megszövetett. De ugyan milyen Mester segíthet, vagy köteles segíteni azon, aki nem hajlandó önmagán segíteni.”

„Bízzál lelked erejében, és törekvésedet siker koronázza.”

„A földi élet útja sok harc és megpróbáltatás között vezet, de aki semmit sem tesz, hogy legyőzze azokat, nem várhat diadalt.”

„Várd be az alkalmas pillanatot, a följegyzések könyvét pontosan vezetik.”

„Maradj inkább egyformán közömbös, akár szidásban, akár dicséretben részesülsz azoktól, akik soha meg nem tudhatják, milyen vagy valójában, és akik bármi által is megingathatatlannak kell lássanak, és tartsd saját BELSŐ ÉNED jóváhagyását, vagy rosszallását mindig többre, mint a tömegekét.”

„Az elmének szánt tudásnak, a testnek szánt táplálékhoz hasonlóan az a célja, hogy táplálja és segítse a növekedést, de jól meg kell emészteni, és minél lassabban és alaposabban megy végbe a folyamat, annál jobb mind az elmének, mind a testnek.”

„Az olyan ember, aki nem az emberiség javát helyezi a saját java fölé nem méltó, hogy tanítványunkká legyen, - továbbá nem méltó, hogy tudásban magasabbra kerüljön felebarátainál.

„Nagyszerű és nemes dolog az emberiségért dolgozni és jutalma túlterjed ezen a rövid életálmon a többi születésbe is.”

„Aki szeretné megtanulni, miképp használhatna az emberiségnek, s azt hiszi, hogy képes mások jellemét megismerni, azzal kell kezdje, hogy megtanulja önmagát ismerni és saját jellemét igazi értéke szerint értelmezni.”

„Azt mondom, hogy csupán az tarthat igényt „titkaink” ismeretére, akinek szívében ott az emberiség iránti szeretet, és aki teljesen föl tudja fogni a Fehér Testvériség újjáteremtő eszméit. Csak az ilyen ember nem fog visszaélni képességeivel, mert nem kell attól tartani, hogy majd önző célokra használja azokat.”


<<< Vissza                                                                                                            
Tovább >>>


                                                                                            

Szolgáltatások
Bölcs mondások