Copyright:  Kovács Éva Mária          
Minden a varázslók, boszorkányok, bűbájosok erejéről szóló történet tartalmaz igazságot, csak nem abban a formában, ahogy azt a mesékben olvashatjuk, vagy az élénk fantáziával megáldott emberek elbeszéléseiből hallhatjuk. Az emberi elme igen kreatív, és mára a tudatosan (már amennyire jelenleg az ember tudatos) végzett mágikus cselekedetek sajnos komolytalanná, de legfőképpen felelőtlenné váltak. Az emberek többsége egyáltalán nincsen tisztában a mágia fogalmával, ennélfogva az erejével és a hatalmával sem. Sokan azt hiszik, hogy a mágia gyerekjáték és egy-egy felelőtlen, meggondolatlan, önző érdekből elkövetett szerelmi kötéssel, vagy a személyiség kíváncsiságának kielégítése érdekében végzett szellemidézéssel - nem beszélve az átokról, vagy rontásról - hihetetlen nagy terhet vesznek magukra egyes személyek, nem számolva tetteik következményeivel.
Az alvó tudatú embereket egy magukat igen képzettnek nevezett, ám ugyanakkor mégis tudatlan embercsoport használja ki, és igyekszenek a saját hasznukra fordítani társaik naivságát, gyenge akaratát, jóhiszeműségét és főleg a félelmét.  Ők a fekete mágusok, akik nagy előszeretettel nevezik magukat a mesterek mesterének, vagy mester mágusnak, és valóban mesterien tudják manipulálni és kihasználni embertársaikat.
Mivel a tudás hatalom, és csak a mágia tanulmányozásával és megértésével érhetjük el azt, hogy a fekete mágusoknak ne legyen hatalma felettünk, ezért minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy az olvasó elé tárjam a mágia alapelveit és a lényegét anélkül, hogy bárkinek is ártanék vele.
Ne féljenek a mágiát megismerni, mert minden ember mágusnak született, nap mint nap műveljük, és minél jobban megértjük, annál nagyszerűbben tudjuk használni a fejlődésünk érdekében. Természetesen ehhez elengedhetetlen a tiszta és tudatos gondolkodás, és a magasztos érzelem.
A legtöbb mágikus cselekedetet a köznyelv babonának minősíti, ugyanakkor minden ember alkalmazza, még akkor is, ha ez nem tudatosan történik. Mindenütt, ahol az élet, a hit, és a vallás egymáshoz kapcsolódik, óhatatlanul megjelennek a mágikus cselekedetek is. A célját tekintve a legfőbb mágia a védelmező, és szerencsehozó eljárások közé tartozik. A modern ember, az őt bombázó számtalan kommunikációs eszköz és forma jóvoltából mérhetetlenül sokféle hatás alá kerül, így észrevétlenül és állandóan finom rezgések tömege éri. Ezek akarva-akaratlan mágikus befolyást is gyakorolnak rá. Feltétlenül szükségesnek tartom, hogy az ember felfedezze azokat az ősi ismereteit, készségeit, amelyek segítségével képes a mágia befolyásait észlelni, energetikailag megtisztítani, illetve elhárítani.

Szolgáltatások
"Ha vak vezet világtalant, mindketten ugyanabba a gödörbe esnek."
St.Germain a ceremoniális mágia mestere

1.

A mágia, mint minden más a világon Istentől ered. Ha mindenek nagyobb hasznára rodítjuk, akkor a mágia gyakorlata tisztelet Isten felé, mivel az embert közelebb viszi a világossághoz s így a valósághoz.   
A mágia az akarat erejével a világra gyakorolt hatások rendszere, és a mágus szándékától függően a világ evolúciójának lassítását vagy gyorsítását célozza.
Ez nem csak tudomány, hanem vallás is. Amikor még nem voltak a nagy tudományos felfedezések, az ember az ellenséges világban a mágia segítségével próbálta a túlélését biztosítani. A mágia évszázadokon keresztül halmozta fel a világra való ráhatás egyszerű módjait az energiák, a rezgések, akusztikus hullámok és a geometriai formák (pl. piramisok) segítségével. A mágia összességében tartalmaz minden információt a tárgyakról, amelyek felerősítik a bioteret, a gondolat erejét és az akaratot. Tartalmazza továbbá a gyógyhatású füvek és ásványok, valamint a pszichoterápia receptjeit is. A mágiából merítette kezdetét a medicina, alkímia és számos más nagy elismert tudomány.
Amikor tudatosan akarjuk alkalmazni a mágiát, és szertartások által szeretnénk valamire, vagy valakire hatást gyakorolni, tartsuk mindenkor figyelmünk középpontjában, hogy az események minden irányból vissza-visszatérnek hozzánk. Tehát érdemes elgondolkodni minden cselekedetünk előtt azon, hogy milyen következményekkel járhat a tettünk. A harag, a gyűlölet, és a bosszú nem jó tanácsadó és az önző, birtokolni vágyó szenvedélyes szerelem is igen káros következményekkel járhat.
Mindenki hallott már a ceremoniális mágiáról, ami felettébb nagy veszélyeket hordoz magában, ha az ember ész nélkül műveli. A ceremoniális mágia tulajdonképpen egy szertartásos ünnepély, ami a természeti és természetfeletti erők jelenségeinek befolyásolására végzett cselekvések összessége. Minden szertartásnak előírásos, hagyományos rendje és módja van.
A mágia az okkult erők gyakorlati alkalmazása és felhasználása. Ezen erők megismerése, ellenőrzése, és irányítása csakis szigorú önfegyelem, és mérsékletes élet által lehetséges.

 
 
1 2 3 4 5 6