Copyright:  Kovács Éva Mária          
Minden cselekvés mágia!
Az, amivel a mágia foglalkozik nem ismert és így nem is elfogadott a hivatalos tudomány előtt. A hivatalosan elismert tudomány képviselőinek meggyőződése, hogy az igazi mágia - mivel szemléletükbe nem illeszthető be - nem más, mint természetfeletti varázslat.
A mágia nem természetfeletti!
Senki nem ad az embernek mágikus erőt, és kivételezett természetfeletti képességeket. Isten nem tesz kivételt senkivel, és nem válogatja ki azokat az embereket sem, akik valamilyen különleges képességgel rendelkezve "kiválasztottnak" hiszik (és nevezik) magukat. A mágikus erőt ki kell érdemelni, és egyetlen módszer van a megszerzésére: a tiszta értelem és bölcsességen alapuló gyakorlás.
Csak mágia van!
A mágiát mindig a cselekvő szándéka színezi, és ennek tekintetében három fajtáját különböztetjük meg:

         Fehér mágia
         Fekete mágia
         Szürke mágia

A fehér mágia az akarattal egyező változások létrehozásának tudománya és művészete, a tradicionális tudomány által nem elfogadott eszközzel. A fehér mágia a lélek megnyilvánulása a formán keresztül azáltal, hogy az ember a lelkét belső növekedésének javára használja fel.

A fekete mágia elvileg nem szorul magyarázatra, gyakorlatilag viszont mégis érdemes a figyelmünket az értelmezésére fordítani, hiszen sajnálatos módon a mai világban gyakran találkozhatunk vele, és úgy gondolom, előnyére válik az embernek, ha minél hamarabb felismeri.
Természetesen a fekete mágiát nem áll szándékomban sem tanítani, sem publikálni, ezért most csak abban a tekintetben igyekszem rávilágítani e témakörre, hogy milyen módon lehet elkerülni a fekete mágussá válást.
A fekete mágia nem más, mint a személyes, gyarló érdekeket képviselő alkurendszer. Legveszélyesebb formája az okkult hatalom tudományos eltorzítása a személyes érdekek kielégítése céljából. A legegyszerűbb megnyilvánulása általánosságban véve az emberi egoizmus, amely alapvető oka a világban lévő gonoszságoknak. Nincsen saját szimbolikája, így önálló jelrendszerrel nem rendelkezik. Minden egyes jelképet, amit használ  az Istent jelképező szimbólumrendszerből vette át, és torzította el.
Ez a fajta mágia a negatív gondolatokból és érzésekből meríti az energiát. Idetartozik az átok, a rontás, a szemmel verés, a szerelmi kötés, stb. -  és mindezek visszairányítása a küldő személyre.
A fekete mágia lényege abban áll, hogy az embert elszakítsa a Teremtői Terv megvalósításától. Aki e mágia területére, akár csak gondolatban is belép, olyan bilincsekbe veri magát, amelyekből bizony előfordulhat, hogy több inkarnáció során is nehezen tud kiszabadulni.
Az ember fejlődésének célja a szellemi növekedés, de a fekete mágia egyáltalán nem a szellem fejlődését és előrehaladását, hanem inkább a hátráltatását szolgálja.

A szürke mágia értelemszerűen a fehér és a fekete keveréke. Nehéz ennek a mágia típusnak meghatározni a lényegét. Leginkább a szándék és az érzelem minőségétől függ. Mindenesetre a mágiának ez a fajtája is "játék a tűzzel", és egyáltalán nem nemes célt szolgál.
A szürke mágiát leginkább az alábbiak szerint tudom példázni: Valaki egy beteg emberen szeretne segíteni, és úgy akarja meggyógyítani, hogy annak tudta és beleegyezése nélkül alkalmazza a mágikus gyógyítást. A jószándék és a segíteni akarás ott van, csakhogy az emberünk nem vette figyelembe a beteg szabad akaratát, és így tulajdonképpen az akarata ellenére avatkozott be annak életébe. Nem biztos, hogy a jószándékunkkal mindig jót is teszünk embertársunknak, főleg ha a segítségünkre nem is tart igényt. Nem akadályozhatjuk a másik ember fejlődését csupán azért, mert sajnáljuk az illetőt, és nem akarjuk, hogy szenvedjen. Nagyon sok oka van annak, amit egy ember szenvedésként és megpróbáltatásként él meg, ezért kéretlenül ne üssük az orrunkat bele senkinek a fejlődésébe (életébe).
Mielőtt bárkinek is jóindulatból segítenénk, feltétlenül értékeljük át alaposan a cselekvésre várakozó gondolatainkat, mert mint tudjuk "a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve".


Szolgáltatások
"Óvakodj az erőtől, amely a tiednél nagyobb, és a ravaszságtól, amely túl finom, hogy megérthesd."
St.Germain a ceremoniális mágia mestere
2.

 
 
1 2 3 4 5 6