Copyright:  Kovács Éva Mária          

A-Á  B-C-Cs  D  E-É  F-G-Gy  H  I  J  K  L  M-N  O-Ö-P  R-S  Sz  T  U-V-Z

J

Jézus
Imanuel Jézus Bodhiszatvaként (bodhiszatva: megvilágosodott lény, aki a bölcsesség vonala mentén tevékenykedik a világban és mindent a maga valóságában lát) testesült meg a Földön, s a szellemi szeretet képviselője.
Jézus fajunk egyik legnagyobb tanítója, ám tanításai és élettörténete meglehetősen el lett torzítva azért, hogy az emberiség megértés hiányában ne tudja a példáját követni.
Gyakran nevezik őt Jézus Krisztusnak azt gondolván, hogy ez a születési neve.
A „krisztus” nem név, hanem minőség, amely felébredtet (megvilágosodást) jelent. Jézus elérte a krisztustudatot, tehát megvilágosodott. Helyesen így hangzik: Jézus a Krisztus (Jézus a felébredt/megvilágosodott.)
Nevezik még „Megváltónak” is, miszerint Jézus megváltotta az emberek bűneit. Ez az állítás szintén hazugság! Nem váltott meg senkit és semmit, tömeges megváltás nincsen!

Jin Jang (Yin Yang)
Kínai szimbólumnak tartják, melynek jelentése „a hegy árnyékos, ill. napos oldala”, vagyis a világban kettősség uralkodik.
Jin Jangnak nevezzük a természet, a környezet, a világ minden jelenségében meglévő ellentétek egységét. Eszerint a világ egységes egész, és az egész a két ellentét egyenlő arányának következménye.
A Jin jelentéstartalma: föld, sötét, befogadó, megtermékenyítő, nő, anyag, mozdulatlanság, állandóság, éjszaka, hideg, ősz-tél, Hold, tér.
A Jang jelentéstartalma: ég, világos, megtermékenyítő, erő, férfi, energia, mozgás, változás, nappal, meleg, tavasz-nyár, Nap, idő.
Tehát a jin a negatívat, a nőies erőt, a mélységet és a befogadó készséget, a jang pedig a pozitívat, a férfiasat és az aktivitást jelenti. E két erő nem más, mint a „Minden Egy” elv két oldala valamennyi folyamatban, lényben, jelenségben.

Jóakarat
Az ember első próbálkozása az Isteni Szeretet kifejezésére. Harmonizáló energia, szeretet a cselekvésben.

Jóslás
A jövő fürkészése/kifürkészése. Sajnos gyakran összetévesztik a lehetőségekkel…

Jövendőmondók
Legtöbbjük sötét „tisztánlátók”, fekete mágusok. Minden tisztátalan gondolat, minden gyűlölet, minden irigység, féltékenység, rosszaság stb., bemocskolja a tisztánlátás tiszta kristályát, ezáltal változtatva a tanítványokat az árnyak tisztánlátóivá, jövendőmondókká. A jövendőmondók a sötétség képeit látják és a sötétség álmait álmodják, amelyeken keresztül olyan eseményeket jövendölnek, amelyek gyakran nem történnek meg.< < < Vissza                                                                                                                      Tovább > > > Szolgáltatások


"Az igazi tudás… nem mentális, hanem spirituális állapot, és a megismerő, valamint a megismert teljes egyesülését jelenti."