Copyright:  Kovács Éva Mária          
A-Á  B-C-Cs  D  E-É  F-G-Gy  H  I  J  K  L  M-N  O-Ö-P  R-S  Sz  T  U-V-Z

D

Demokrácia
Ez egy vaskori „köntös fogalom”, melynek semmi köze nincsen sem az igazságossághoz, sem pedig a nép uralmához. Napjainkban a demokrácia a káoszt, a rabló kapitalizmust, az uzsorát és az emberek egymás anyagi kifosztásának rendszerét jelenti.
A valódi demokrácia az emberiség szelleméből jövő sugallat, amely isteni értékeket és a jóakarat energiáját hozza az emberi tudatba.

Devachan (Dévacsán)
Mennyország. „Az Istenek Birodalma”
Az emberek túlnyomó többsége ezt egyfajta helyszínnek gondolja, holott sem a mennyország, sem a pokol nem helyszín, hanem tudatállapot.
A „mennyei tudatállapot” megtapasztalható (elérhető) a fizikai világban is. A mennyország mindig az ember tudatának függvényében érzékelhető.

Démon
A démon szó igen tág értelmű, minthogy ez a kifejezés nagyszámú alacsonyabb rendű – azaz anyagibb – Szellemre vagy Istenre vonatkozik, akiket azért neveznek így, mert „harcban” állnak a magasabb rendűekkel. Ezek azonban nem ördögök!
Isteni akaratnak ellentmondó lényeknek tartják őket.

Déva
Szó szerint Ragyogó Lény. A magasabb világokban létezik, az emberek angyalokként ismerik őket. A kifejezés a természet-szellemeket is magában foglalja.
A déva evolúcióhoz tartoznak az angyalok, a mikroszkopikusan parányi teremtmények, az óriások, a tündérek és azok is, akik már réges-régen túljutottak a fejlődés emberi stádiumán.

(Bővebben: 
http://www.logoszvilag.hu/angyalok2.html#angalokszoveg2 )

Dharma
Életfeladat.
A dharma a fejlődés szintje által meghatározott belső természet, és egyben a fejlődés következő szintjére való növekedés törvénye.

Dhyan Chohan
Arkangyali rend, (Nap urai, világosság urai) Fenséges Lény.

Ezt a kifejezést a szellemi lények valamely magas fokára alkalmazzák. A Dhyan Chohanok abba a tudatos isteni hatalmak hetes rangfokozatába tartoznak, amelyek az EGY legfelsőbb Energiáinak tevékeny megnyilatkozásai. Ők az egész megnyilvánult világegyetemnek mintázói, alakítói és teremtői, abban az egyetlen értelemben, amelyben a Teremtő neve felfogható.


< < < Vissza                                                                                                                       Tovább > > >Szolgáltatások"Az igazi tudás… nem mentális, hanem spirituális állapot, és a megismerő, valamint a megismert teljes egyesülését jelenti."